Geruchten
11 maart 2008 - Ron Smeets

SE stopt toestelontwikkeling voor Japanse markt?

Dat wordt althans beweert in een Nikkei Business Report en als het klopt dan wordt de Zweeds-Japanse fabrikant na Sanyo en Mitsubishi de derde die de Japanse toestlmarkt vaarwel zegt.

Volgens de berichten zou Sony Ericsson medio dit jaar met de ontwikkeling van toestel die specifiek bedoeld zijn voor de Japanse markt en zal men voortaan toestellen aan providers als NTTDoCoMo gaan leveren die door andere, lokale, producenten gefabriceerd worden, maar dan wel nog met het Sony Ericsson logo er op.

De beslissing zou voortkomen uit het feit dat het ontwikkelen van toestellen voor één specifieke markt niet echt rendabel meer is. Sony Ericsson neemt momenteel de 6e plek is als het gaat om de levering van toestellen in Japan.

Inmiddels heeft een woordvoerder van Sony Ericsson overigens deze berichten al met kracht ontkent maar hij zegt er wel bij dat men de product strategie voor het leveren van toestellen aan NTTDoCoMo gaat herzien. Geen echt overtuigende ontkenning dus. De tijd zal het leren.Gerelateerde links:
Sony Ericsson komt met de W61S in Japan
Bijzondere slider van Sony Ericsson voor Japan
Sony Bravia GSM alleen voor Japan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.