Nieuws
03 september 2008 - Ron Smeets

SDK voor de X1 Xperia gereleased

Wanneer de Sony Ericsson X1 Xperia precies op de markt zal gaan komen is nog onduidelijk. De berichten hierover, die eigenlijk allemaal nog geruchten zijn, lopen uiteen van Q4 2008 tot medio 2009.

Op de IFA in Berlijn sprak ik zelfs iemand (niet van Sony Ericsson) die geloofd dat het toestel, gezien de ontwikkel (voornamelijk software) problemen van de afgelopen weken en maanden, helemaal niet meer op de markt zal komen, maar daar geloof ik niet in.

Vandaag is met de release van de Software Developer Kit (SDK) voor de Xperia X1 door Sony Ericsson in ieder geval weer een stap in de goede richting gezet.

Vanaf nu kunnen ontwikkelaars en content providers dus volop aan de slag gaan met het bedenken en ontwerpen van mobiele content voor het toestel en diens Panel User Interface.

Ontwikkelaars kunnen de SDK hier gratis downloaden. Liefhebbers kunnen hier een video interview bekijken waarin Ramanath Bath e.e.a. uitlegt over de unieke Panel Interface van de X1 Xperia. En last but not least staat hieronder ook nog de 'commerciele' videodemo van de X1.Gerelateerde links:
Sony Ericsson X1 komt toch pas in 2009 ?
Sony Ericsson X1 vanaf 30 Oktober in Engeland
Sony Ericsson X1 medio September in de winkels
Uitgebreide fotoshoot van de Sony Ericsson Xperia X1
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.