Entertainment
15 juni 2010 - Ron Smeets

Screw Vuvuzela App verlost je (niet) van het getoeter

Dit weekend schreef ik als iets over de verschillende Vuvuzela Apps voor mobieltjes. Sinds gisteren is daar echter een leuke app bijgekomen. Althans, dat was mijn eerste gedachte.

Screw Vuvuzela zou namelijk, als we de makers mogen geloven, ervoor moeten zorgen dat het voor velen als irritant ervaren gezoem van de Vuvuzela's weggefilterd word wanneer je je Android toestel met de actieve App naast de speakers van je TV legt. Maar, werkt dat ook?

Op zich zou het technisch moeten kunnen als de App een geluid genereert wat in fase is met het geluid van de vele Vuvuzela's, ook wel anti-geluid genoemd. In dat geval heffen de twee geluiden elkaar op en zou je het Vuvuzela gezoem niet meer horen.

In de praktijk is dat echter een stuk moeilijker gebleken. De Vuvuzela's op de tribunes van de WK wedstrijden produceren geluid op 5 tot 10 verschillende frequenties en dat maakt filteren of weggummen met anti-geluid ineens een heel stuk lastiger. Bovendien zou men dan ook geluiden weggummen die wel gehoord moeten worden zoals de bal, (een deel) van het commentaar en dergelijke. Die geluiden maken, deels, gebruik van dezelfde frequenties. De NOS en de BBC krijgen het dus niet voor elkaar en hebben er uiteindelijk maar voor gekozen om het stadiongeluid wat zachter te zetten. Ik heb Screw Vuvuzela even getest en helaas, het werkt niet. Bovendien moet je de knop die het anti-geluid produceert continu ingedrukt houden wat natuurlijk ook niet echt handig werkt. Back to the drawing bord, dus!

Overigens moet ik wel even vermelden dat de boys en girls van Mobypicture die deze App gemaakt hebben dat in het weekend gedaan hebben. Vrijdagmiddag ontstond het idee en maandag lag de App al in de Android Market. Dat getuigd wel van de juiste 'drive'. Nu nog een werkende Screw Vuvuzela App maken en dan denk ik wel dat ze nog kunnen scoren ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.