Entertainment
14 november 2011 - Ron Smeets

Screenshots van Google Music Store gespot; lancering 16-11 ?

Google heeft voor 16 november een evenement gepland en als we deze screenshots, en de geruchtend die daardoor nu de ronde doen, mogen geloven dan zou op die dag wel eens de Google Music Store onthuld kunnen gaan worden.

Een schrijver van TecnoDroidVe heeft de screenshots ontdekt via zijn HTC Inspire 4G. Hoe hij bij de 'Google Music Store' gekomen is, is niet duidelijk, maar de screenshot zien er allemaal wel redelijk echt uit.

Op de screenshots (meer kun je hier bekijken), is onder andere een 'gratis song van de dag' te zien. Verder natuurlijk ook de 'standaard' muziekwinkel opties als 'favorieten' en 'aanbevelingen'. Ook is te zien dat de (Amerikaanse) prijzen van songs overeenkomen met die van de iTunes winkel; $1.29 en $0.99 (het prijsverschil heeft mogelijk te maken met DRM- en DRM free downloads). Over een dag of twee, als Google's event gehouden wordt, zullen we wellicht meer weten.

Enkele screenshots:
Google-Music-Screens-a Google-Music-Screens-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.