Geruchten
12 augustus 2015 - Ron Smeets

Screenshot's van de volgende Windows 10 Mobile versie duiken op

Het gerucht gaat dat Microsoft deze week nog een nieuwe testversie Van Windows 10 Mobile beschikbaar gaat stellen voor beta-testers en ontwikkelaars die lid zijn van het Windows Insiders programma. Onderstaande gelekte screenshots uit China zouden dat moeten bevestigen. Op zich is er niet veel nieuws aan te zien. De UI is, uiterlijk, gelijk aan de huidige 'build'.

De nieuwe versie zou echter wel een stuk stabieler en sneller zijn dan zijn voorganger. Op zich natuurlijk al een goed teken aangezien de officiële lancering dichterbij komt. Een exacte datum daarvoor is er overigens nog steeds niet, maar 'eind september' is de periode die al maanden genoemd wordt in geruchten en wandelgangen. Wellicht dat Microsoft op, of rondom, de IFA, begin september in Berlijn, een of meerdere nieuwe Lumia vlaggenschepen gaat lanceren.

Volgens de berichten zou de nieuwste Windows 10 Mobile build is onderdeel van de TH2 (ThresHold 2) ontwikkeling die uiteindelijk moet leiden tot Windows 10 Update 1 zodat de mobiele versie van het OS uiteindelijk naadloos samenwerkt met de desktop variant. Denk dan ook, bijvoorbeeld, aan services als Continuum.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.