Geruchten
24 maart 2014 - Ron Smeets

Screenshots van BlackBerry OS 10.3 gespot

BlackBerry 10 en de eerste toestellen (waaronder de Z10 en Q10) met het nieuwe OS dat bijna twee jaar geleden al voor het eerst aangekondigd werd en bijna een jaar later pas in de winkels lag hebben nog niet tot hernieuwd succes voor de Canadese fabrikant geleid.

De afgelopen uren zijn wat screenshots opgedoken van de volgende versie, 10.3, van het BlackBerry OS. Spectaculaire veranderingen zijn daar niet in te zien. De UI is wat vereenvoudigd, de camera instellingen verraden nieuwe video opname functies en er zou een 'spraakgestuurde assistent' aan het OS toegevoegd worden (a-la Siri).

Of deze veranderingen voldoende zullen zijn om weer wat meer smartphone gebruikers over de 'BlackBerry streep' te trekken? Oordeel zelf maar.

BB-OS103-Screen-a BB-OS103-Screen-e BB-OS103-Screen-d BB-OS103-Screen-b BB-OS103-Screen-c

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.