Nieuws
09 december 2009 - Ron Smeets

Screenshots Samsung Bada

Gisteren, tijdens de officiele introductie van Samsung Bada in Londen, was er nog bitter weinig te zien van het nieuwe mobiele platform van de Koreanen. Ze hadden nog geen demo toestellen meegenomen en in de presentatie werd ook vrij weinig onthuld.

Voordat ik over Bada iets zinnigs kan zeggen moet ik er natuurlijk eerst even mee hebben kunnen spelen. Voor nu moeten we het echter nog doen met enkele screenshots (zie hiernaast en -onder) die de mannen van Samsung vanochtend rondmailden. Die zien er strak en veelbelovend uit, maar dat is dan ook alles wat ik er op dit moment over kan roepen.

Het succes van Bada, en alle mobiele platformen zal natuurlijk vooral afhangen van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, het aanbod aan Apps en andere nuttige content en de keuze en prijs van de toestellen die gemaakt gaan worden. Daarover zal Samsung, naar verwachting, pas tijdens het Mobile World Congress in Februari, over twee maanden dus, meer te melden hebben.

bada_press_SNS_new bada_music bada_map bada_main

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.