Geruchten
31 augustus 2013 - Nichal Joosse

Screenshots Galaxy Gear-app uitgelekt

Het Twitter-account @evleaks heeft enkele screenshots uitgelekt van de mogelijke app voor de Samsung Galaxy Gear-smartwatch. Via de screenshots wordt het iets duidelijker hoe de smartwatch zal gaan werken. Samsung zal de Galaxy Gear volgende week aankondigen op de IFA-beurs in Berlijn. Het gerucht gaat rond dat het horloge een scherm van 2,5 inch zal hebben, een dual-core processor van 1,5 Ghz en 1GB werkgeheugen. 

Via de screenshots wordt ook duidelijk dat de Galaxy Gear voorzien zal worden met een NFC-chip om het horloge aan een apparaat te koppelen, zoals een smartphone te koppelen is via een applicatie. De smartwatch van Sony werkt op een vergelijkbare wijze, maar ook de bekende horloges van Pebble werken op dezelfde manier. 

Verder is te zien dat het typenummer van het horloge SM-V700 is en dat er vanuit de telefoon geregeld kan worden welke apps er geïnstalleerd kunnen worden op het horloge. Ook is er een 'Find My Watch' optie om het horloge terug te kunnen vinden wanneer deze gestolen is, wat automatisch dus ook betekent dat het horloge voorzien is van een GPS-module.  

Over de auteur: Nichal Joosse