Nieuws
04 oktober 2006 - Ron Smeets

Schwarzenegger tekent wet bescherming belgegevens

Na het HP schandaal waarbij de telefoongegevens van diverse journalisten zonder hun medeweten werden gebruikt voor het ontmaskeren van een hooggeplaatste bedrijfsspion binnen HP is een felle discussie ontstaan over dit soort praktijken.

Wellicht uit eigenbelang (hij spreekt ook meerdere journalisten per dag) heeft de beroemde gouverneur van Californie, Arnold Schwarzenegger, deze week een wet ondertekent die het door fraude of misleiding bemachtigen van belgegevens tot een illegale praktijk maakt.

Op zich vreemd dat daar een wet voor nodig is in de VS, want gevoelsmatig zou je zeggen dat bewijsmateriaal dat verkregen wordt door het plegen van fraude of het misleiden van personen en organisaties sowieso illegaal is.Gerelateerde links:
HP gebruikte belgegevens journalisten in spionagezaak
T-Mobile belet klanten inzage in belgedrag
EU gaat mobiele belgegevens bewaren
Mobiele belgegegevens te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.