Nieuws
30 januari 2008 - Ron Smeets

Schudden voor gebruik

Dit is een leuke feature voor toestellen met een bewegingssensor.

Met ShakeSMS kun je bijvoorbeeld de N95 zoals in de video hieronder te zien is een binnenkomende SMS lezen zonder dat je eerst het toestel hoeft te openen of het keypad te unlocken.

Als je een SMS ontvangt dan schud je even met het toestel en ShakeSMS zorgt er vervolgens voor dat het bericht op het display verschijnt zodat je het kunt lezen en eventueel beantwoorden. Nogmaals schudden en het bericht verdwijnt weer en je toestel is weer gelocked.Gerelateerde links:
Sony Ericsson camphones straks met de hand te bedienen
'Shake Control' op de N95
Demo W910i toont Shake It en Sense Me functies
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.