Toestellen
25 november 2005 - Ron Smeets

Schudden voor gebruik!

Samsung heeft in Korea twee nieuwe GSM's gepresenteerd waarvan een deel van de functies bediend kunnen worden door het toestel in verschillende richtingen heen en weer te bewegen.

De SPH-S4000 en de SCH-S400 zijn voorzien van zogenaamde bewegingssensoren die weer gekoppeld zijn aan de bediening van enkele functies. Zo kun je bij de MP3 player van het toestel skippen tussen songs door het toestel in zijwaartse richting te bewegen.

Behalve de 'schudden voor gebruik' optie zijn de toestellen ook voorzien van een compas, thermometer en stappenteller en dus een geduchte concurrent van de Casio Survivalphone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.