Entertainment
28 februari 2007 - Ron Smeets

Schotse hands-on bellers worden nu ook geflitst

Een nieuwe trend in Schotland. Daar wordt in sommige gemeenten de bekende flitscontrole ook ingezet voor het flitsen van bellende weggebruikers.

Vooralsnog gaat het alleen om de mobiele controleposten. De flitspalen zijn hiervoor namelijk nog niet geschikt want die zullen, net als in de meeste andere landen vooral de auto en het kenteken in beeld nemen. Eenmaal gesnapt dan kost het de zuinige Schot zo'n 90 Euro en drie strafpunten op zijn rijbewijs.

Voor zover ik weet zou hier in de buurt alleen Duitsland al per direct tot een vergelijkbare maatregel kunnen besluiten. Wie namelijk wel eens een Duitse flitsfoto heeft mogen ontvangen (ik heb er nog een aantal liggen ;-)) weet dat men daar ook het gezicht van de bestuurder op de flitsfoto zet.Gerelateerde links:
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
'Flits' je overtredende medeweggebruiker
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.