Nieuws
21 maart 2011 - Ron Smeets

Schoolbus chauffeur las en stuurde 1068 SMS'jes in zes weken

Dat SMS'en tijdens het rijden niet verstandig is hoef ik natuurlijk niemand meer uit te leggen. Toch maken nog steeds veel bestuurders zich schuldig aan deze gevaarlijke bezigheid terwijl ze achter het stuur zitten. En ja, ook ik moet bekennen dat ik het ook soms doe.

Maar er zijn altijd weer voorbeelden die nog schrijnender zijn. Neem bijvoorbeeld de 47-jarige Evelyn Guzman (foto), een schoolbus chauffeur uit Stratford, Connecticut (USA).

Haar SMS bezigheden zijn vorig jaar op camera vastgelegd. In die zes weken las en verstuurde zij in totaal 1068 SMS'jes terwijl ze, met een bus vol schoolkinderen, onderweg was. Evelyn wordt momenteel aangeklaagd voor het in gevaar brengen van minderjarigen. Maar dat is nog niet alles. Haar dochter, die als 'opzichter' in dezelfde bus 'aangesteld' was wordt beschuldigd van het meerdere malen mishandelen van een 9-jarig autistisch meisje dat dagelijks in de bus zat.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.