Nieuws
31 juli 2009 - Ron Smeets

School wil GSM mast tegenhouden

Geldrop dreigt het toneel te worden van een (langdurige) juridische strijd tussen een lokale school, een buurtbewoner aan de ene- en Telco Vodafone aan de andere kant.

De gemeente heeft de provider inmiddels een vergunning verleend voor het plaatsen van een ruim 37 meter hoge GSM mast in de buurt van de Dommeldalseschool aan de Beneden Beekloop. Volgens de School en buurtbewoner Just Steenbergen is dat echter in strijd met het bestemmingsplan. Zij stappen nu naar de rechter om de komst van de mast alsnog tegen te houden.

Volgens het bestemmingsplan maakt de plek van de mast namelijk deel uit van een natuurpark. Het College van B&W van Geldrop heeft Vodafone echter een ontheffing verleend omdat de gemeente van mening is dat men zorg moet dragen voor een goed dekkend mobiele communicatienetwerk in de buurt.

Wellicht dat Vodafone in het natuurpark kan zorgen voor een als boom vermomde GSM mast. Dat zie je namelijk steeds vaker. Niet zo lelijk, maar wel functioneel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.