Entertainment
28 januari 2012 - Ron Smeets

School verbiedt Uggs omdat er mobieltjes in verstopt worden

Uhhm, dit is toch wel heel erg triest. Een school in Pennsylvania (VS) heeft een verbod op het dragen van Uggs (foto), die lelijke Australische laarzen, ingesteld omdat die door veel studenten gebruikt werden als verstopplek voor hun mobieltjes.

Het was op de betreffende school al strikt verboden om mobieltjes mee de klas in te nemen. Dat is op zich niet zo vreemd en een dergelijk verbod geldt op heel veel scholen, ook hier in Nedeland. De Uggs bleken dus een populaire, warme en droge ;-)) verstopplek te zijn.

Natuurlijk zal het verbod op het dragen van die lelijke laarsjes het probleem niet oplossen. Als de Uggs verboden worden zijn er immers nog veel meer verstopplekken in diverse kledingstukken te bedenken. Ouders hebben al geklaagd over het feit dat deze maatregel niet alleen en vooral de meiden treft, maar vragen zich ook af welke kledingstukken binnenkort nog meer verboden gaan worden. BH's, zakken en sokken zijn maar een paar voorbeelden die daarbij genoemd worden. 

De school bevetigde dat de Uggs verboden zijn omdat ze verreweg de meest populaire verstopplek bleken te zijn. De studenten mogen de laarsjes nog wel op weg naar school dragen, maar moeten zorgen dat ze in hun kluisje, voor de lessen, een paar gympen (of andere lage schoenen) hebben staan die ze aan kunnen doen. Bizar en behoorlijk onzinnig dit Ugg verbod, als je het mij vraagt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.