Nieuws
29 januari 2006 - Ron Smeets

School probeert wangedrag medewerker te verbergen

Een student die tijdens een ritje met de schoolbus het wangedrag van de buschauffeur met zijn camphone vastlegde is later door de schooldirectie onder druk gezet om de opnames te wissen van zijn telefoon.

Tijdens de rit naar school stopte de chauffeur plotseling en ontstak 20 minuten lang in woede waarbij hij het vooral gemunt had op de kinderen in de bus die hij veelvuldig uitschold voor vanalles en nogwat.

Dylan Bransome, een van de passagiers, belde meteen zijn moeder en die gaf hem het advies om de gebeurtenissen op te nemen. Kort daarna nam de chauffeur Dylan's GSM in beslag en een dag later kreeg hij hem terug via het schoolhoofd die hem ertoe probeerde te dwingen om de opnames te wissen en daarbij, volkomen onterecht, dreigde met juridische stappen omdat Dylan zogenaamde de privacy van de chauffeur geschonden zou hebben.

Daarmee probeerde het schoolhoofd e.e.a. natuurlijk in de doofpot te kunnen stoppen, in de hoop dat Dylan geintimideerd zou raken. Helaas pakte het iets anders uit en staat de school, het hoofd en de chauffeur nu volop in de negatieve belangstelling van ouders, pers en hopelijk binnenkort ook de rechter!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.