Accessoires
02 maart 2009 - Ron Smeets

Schoenen mobieltje

In oude films zag je nog wel eens een geheim agent bellen met een in zijn schoen verstopte telefoon maar sinds Knight Rider en James Bond is het Horloge met ingebouwde telefoon een stuk populairder geworden.

Als het aan de Australische uitvinder Paul Gardner ligt komt ook het schoenen mobieltje weer terug. Hij heeft al een werkend prototype gemaakt (zie video hieronder) van de Gen 2 Shoe Phone.

Het mobieltje wordt daarbij verborgen in de holle hak van de schoen. Niks voor gympen dus. Bellen doe je vervolgens via een gekoppelde Bluetooth headset.

Op zich wel een leuk gadget maar als we Paul Gardner mogen geloven dan wordt dit een groot succes in de medische wereld. Zo zouden (oudere) dragers van deze schoen automatisch hulp kunnen verwachten wanneer ze vallen en niet meer op kunnen staan. De schoen detecteert de val en belt vervolgens de hulpdiensten. Beetje vergezocht als je het mij vraagt.

Ook zijn idee om de schoen te gebruiken om biometrische data (van bijvoorbeeld pacemakers of andere medische hulpmiddelen van patienten) naar ziekenhuizen te sturen. Het idee er achter is dat de patient dan niet persé telkens naar het zienkhuis hoeft te gaan om zijn controles te laten uitvoeren. Ook een aardige toepassing maar niet nieuw. Volgens Paul is de toegevoegde waarde van zijn schoenen mobieltje in deze het feit dat iedereen, ook de ouderen, weet hoe hij of zij een schoen moet aantrekken en je zelden zonder schoenen het huis verlaat. Op die manier heb je je mobieltje dus ook altijd bij je.

De bedenker belt zijn dokter ;-)))Schoenen-Mobieltje-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.