Accessoires
14 juni 2009 - Ron Smeets

Scherm nieuwe iPhone 3G S ongevoelig voor (vinger)vlekken

Het was altijd al een probleem bij mobiele telefoons, maar sinds de introductie van touchscreen bediening is het allemaal nog wat erger geworden: de vettige (vinger)vlekken op het display (en de achterzijde).

Apple heeft daar bij de nieuwe iPhone 3G S mogelijk iets op gevonden. Het scherm is namelijk voorzien van een speciale (oleophobic) coating die vet afstotend is. Daardoor krijgen vettige vinger- of huidvlekken (als je het toestel tegen je oor/wang houdt) geen kans zich aan het display te hechten en hoef je het toestel dus minder vaak hoeven te poetsen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.