Accessoires
26 september 2005 - Ron Smeets

Scherm Nano erg krasgevoelig

Langzaam maar zeker komen de eerste kinderziektes van de Nano naar buiten. Over het algemeen sleepte Apple op het gebied van software-bugs een aardige reputatie uit het verleden met zich mee, maar dat lijkt men de laatste jaren redelijk onder controle te hebben.

Echter, nu gaat het dus mis met de hardware zelf. Op diverse forums en bulletin boards regent het inmiddels klachten over de extreme krasgevoeligheid van het kleurenscherm van de iPod Nano.

Vrijwel alle gebruikers beweren bij hoog en bij laag dat ze hun Nano niet 'ruw' behandeld hebben in broekzakken of onbeschermd in tassen laten rondslingeren. Het schijnt dat zelfs de stof van een Tshirt en vingernagels al voor diepe krassen kunnen zorgen.

Het is nog niet duidelijk of Apple hier iets aan gaat doen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.