Toestellen
10 maart 2007 - Ron Smeets

Schaamteloze Chinese namaak

Het zoveelste bewijs dat sommige toestelfabrikanten in China geen enkele vorm van schaamte kennen en zich gelukkig mogen wanen dat het land omringd wordt door een letterlijke en figuurlijk muur waar juristen van buitenaf maar moeilijk door heen komen.

Zie hier de nieuwste Sang Ericsson GSM (nee, geen typfout) van Chinese komaf. Hoewel hij niet 100% lijkt op een van de bestaande Sony Ericsson originals komt een vergelijking met de M600i en W950i nog het dichtst in de buurt.

Of Sony Ericsson zich al bij de Chinezen gemeld heeft met een legertje juristen is nog niet bekend. Klik voor een grotere foto

Via: Engadget ChinaGerelateerde links:
Chinese namaak ook in Barcelona
Namaak W950i op eBay
iPhone al nagemaakt?
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.