Nieuws
16 september 2005 - Ron Smeets

Scannen en faxen met je camphone

Ook wel eens een document gezien dat je snel ff wilde kopieren terwijl het enige dat je bij de hand had je camphone was? Vervelend he...?

De volgende keer dat dit gebeurt is het maken van een foto en die vervolgens naar ScanR sturen voldoende om even later het document in leesbaar (pdf) formaat per mail of zelfs per fax terug te ontvangen

ScanR is namenlijk een online service om documenten die met een camphone gefotografeerd zijn om te zetten in bruikbare documenten. Vooralsnog verkeert de dienst in een beta testfase en is ie gratis en alleen in de VS beschikbaar.

Het werkt heel eenvoudig: Je maakt een foto van het document, mailt of MMS't die vervolgens naar go@scanr.com en enkele minuten later krijg je per mail of fax het gescande document, leesbaar, retour. Je hebt wel minimaal een 1MP camphone nodig, anders kan men er bij ScanR niets mee.

Het is ook mogelijk om op die manier gescande documenten naar andere geadresseerden te sturen. Hiervoor moet je email-adressen of faxnummers toevoegen in de body van de MMS of Email die je aan ScanR stuurt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.