Entertainment
23 maart 2007 - Menno Hoekstra

SBS 6 op je mobiel

SBS heeft een mobiele portal uitgebracht waarmee iedereen de laatste nieuwtjes kan ontvangen van de programma’s Shownieuws en Hart van Nederland. Wie wil dit niet? Maar er is meer! Naast updates en zelfs filmpjes krijg je ook actuele weerberichten van volksheld Piet Paulusma.

Maar ook biedt de applicatie de mogelijkheid om de nieuwste ringtones en wallpapers te kopen! (ik heb mijn Jamba abonnement al opgezegd…).

Wat wel een leuke functie is, is de mobiele TV gids waarmee je programmaoverzicht van de avond kan bekijken, en kan kijken wat er nu op elke zender te zien is.

De portal is gemaakt door Icemobile ,die ook deels de portal gaat vullen met hun eigen content, en zal €1,50 per maand kosten.

"We willen van deze ervaringen leren en kijken hoeveel mensen de mobiele portal bezoeken. Het is ook heel belangrijk om te zien of we adverteerders enthousiast kunnen maken voor mobiel." Zij directeur Ralph Cohen

Zelf ben ik niet zo’n fan van de (hoe een ander populair blog het noemt) campingzender, de nieuws updates van Shownieuws en Hart van Nederland kunnen me weinig schelen (de Privé is via de telegraaf ook te lezen dus check ik het daar wel) en voor het weerbericht zijn ook al verschillende sites.

Alhoewel ik het zelf niet zal aanschaffen vind ik het idee wel goed. Het is nooit een slecht idee als bedrijf om aan mobile internet te doen. Dit laat toch zien dat SBS best innovatief is en bezig is met nieuwe technologieën.Gerelateerde links:
Sterren dansen op je mobieltje
Mobiele herhalingen van TV programma's
Over de auteur: Menno Hoekstra