Nieuws
28 december 2005 - Ron Smeets

Saudische providers boycotten SMS verkiezing

In Saudi Arabie is een ietwat vreemde 'strijd' losgebarsten waarbij mobiele providers het publiek voor zich proberen te winnen door het stemmen per SMS bij reality shows te boycotten.

De acties worden gevoed door de religieuze weerstand tegen het feit dat schaars geklede mannen en vrouwen die meedoen aan de reality talentenjacht 'Star Academy' het publiek voor zich proberen te winnen in de hoop de meeste stemmen te vergaren.

In diverse chatrooms en forums blijkt dat de meerderheid van de Sauidische bevolking zich achter de protesten van de religueze organisaties schaart en daarop hebben diverse mobiele providers dus besloten om de SMS acties van shows als 'Star Academy' geen service meer te verlenen, letterlijk!

Saiilant detail: De winnaar van de Arabische Star Academy is inmiddels bekend en komt uit. . . Saudi Arabie! Blijkbaar wordt er dus in de andere landen nog minder gestemd, maar in ieder geval kijken er wel genoeg Saudi's naar de show.Gerelateerde links:
Kerstkalkoen kiezen per videofoon en SMS
Meer kiesgerechtigden dankzij Mobile Voter
Stemmen per SMS primeur in Zwitserland
Austronaut kiezen per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.