Nieuws
04 september 2005 - Ron Smeets

Satelliet telefoons brengen redding

De reddingsoperaties en verwoede pogingen van autoriteiten om de orde te herstellen na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in het zuiden van de VS hebben een onuitwisbaar effect op het gebruik van satelliet telefoons.

De eerste berichten spreken over het gebruik van ruim 10.000 Iridium Satellite en Globalstar toestellen door reddingswerkers en autoriteiten in de laatste dagen tegenover nog geen 800 vlak voor de ramp.

Hoewel satelliet telefoons kampen met hoge gesprekskosten, zijn de netwerken vrijwel ongevoelig voor welke soort ramp dan ook aangezien de satelietten die het netwerk vormen op een veilige hoogte van zo'n 600 tot 1000 km boven het aardoppervlak zweven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.