Toestellen
17 februari 2014 - Ron Smeets

Sasmung Galaxy Core Advance ziet Koreaans daglicht

Vlak voor de Kerst preseteerde Samsung weer een nieuwe mid range Android smartphone uit de inmiddels overbekende Galaxy familie, de Galaxy Core Advance. Toen werd ook al gemeld dat het toestel begin dit jaar in de winkels zou verschijnen. Waar? Dat hielden de Koreanen nog even stil.

Welnu, vandaag werd bekend dat het toestel in ieder geval haar eerste daglicht in Korea zal zien. Het lokale adviesprijskaartje bedraagt zo'n 280 Euro (410.300 Won). Helaas wordt ook nu nog geen verderde informatie gegeven over een eventuele Europese release.

Jammer, want smartphones in deze prijsklasse zijn ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Prima specs voor de gemiddelde gebruiker die niet persé een 5+ inch full HD scherm, quad core processor, 10+ megapixel camera etc. nodig heeft.

Nog even de belangrijkste specs van de Samsung Galaxy Core Advance op een rijtje:
- 1.2 GHz dual core processor met 1GB RAM
- 4.7 inch TFT scherm (480 x 800)
- 5 megapixel camera plus VGA front cam
- Android 4.2 Jelly BEan
- 8 GB intern geheugen (plus microSD optie)
- 3G + HSPA support (geen 4G dus)
- GPS, WiFi, Bluetooth 4.0 met A2DP
- 2000 mAh Accu
- 133.3 x 70.5 x 9.7 mm (hxbxd)
- 145 gram 

Galaxy%20Core%20Advance_W_1 Galaxy%20Core%20Advance_W_3

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.