Accessoires
12 oktober 2006 - Ron Smeets

Sanyo werkt aan een 'fluister' headset

Behalve het feit dat (Bluetooth) headsets die aan je oor hangen over het algemeen niet echt stijvol uitzien wordt de kwaliteit van het uitgaande geluid (spraak) vaak te zeer beinvloedt door achterdgrondgeluiden zoals autorijden. Harder praten helpt dan wel, maar wordt door de omgeving waarin de beller zich bevindt niet altijd op prijs gesteld.

Sanyo werkt momenteel aan een chip die het luister en spraakgedeelte min of meer combineert in het deel van de headset dat in je oor gestopt wordt. Geen microfoon meer dus, die tot halverwege je wang reikt en al die storende achtergrondgeluiden oppikt.

Sanyo's nieuwe technologie pikt de spraakgeluiden op vanuit je oor en versterkt die zodanig dat de ontvangende kant een duidelijk en helder gesprek hoort. Volgens de techneuten van Sanyo zou de chip zelfs het geluid van zinnen die fluisterend uitgesproken worden kunnen oppikken en versterken tot goed verstaanbare woorden en zinnen.

De zogenaamde LSI chip is nog in ontwikkeling. Wanneer we de eerste James Bond achtige headsets in de winkel mogen verwachten en wat die gaan kosten is dus nog niet bekend.Gerelateerde links:
Onzichtbare Bluetooth headset
Waterproof headset van Bluetrek
Mini Bluetooth headset
Mobiele accesoires worden hi-tech producten
Bluetooth ring
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.