Nieuws
01 april 2010 - Martijn Derks

Sanoma Digital, eerste Nederlandse iPad app

Ook volgens Sanoma Digital, Joris van Heukelom, (Director Digital Publishing) is het een feit dat mobiel internet (het gebruik) in Nederland is doorgebroken, en nog steeds groeiende is.

NU.nl app heeft nu meer dan 60 miljoen pageviews per dag, voornamelijk veroorzaakt door de iPhone app en met een goede tweede de Android app. Samona Digital steekt meer geld in mobiel het komende jaar. Kieskeurig zal snel als iPhone app. uitkomen. Ook zal er een NUSport app komen in mei 2010, later dit jaar komen er een iPhone en iPad app voor vrouwenblad Viva.

Volgens Sanoma Digital ligt het succes van de apps in het feit dat er multi-touch bestaat, wat zeer intuïtief werkt. Men heeft gekeken naar de kracht van een analoog magazine en heeft dit meegenomen, bij het maken van apps. Bijvoorbeeld moet je geluid standaard niet aanzetten.

Er wordt een demo ( van een studie) getoond van de (mogelijke) werking van de app voor de iPad, in dit voorbeeld van het blad Autoweek. De uiteindelijke versie zal mogelijk heel anders gaan worden. De demo laat kort zien hoe  je magazines kan aanschaffen en hoe je kunt bladeren door het "blad" op je iPad, ook zullen er video's te zien zijn in het magazine. Het biedt ook nieuwe kansen voor adverteerders, ze kunnen interactie hebben met de lezer en video's tonen. Wel jammer dat de iPad geen Flash heeft, dit werkt dus wel beperkend. Ook zal er een koppeling zijn met sociaal media, als Twitter en een forum. Ze hebben het natuurlijk niet op een iPad kunnen testen, omdat deze er (nog) niet is. Ze hebben wel rekening gehouden met de SDK zoals die door Apple is vrijgegeven.

Chris had ook al een artikel klaar over hetzelfde onderwerp, we hebben besloten beide te laten staan, ze vullen elkaar alleen maar aan.

Over de auteur: Martijn Derks