Accessoires
18 juli 2006 - Ron Smeets

Sandisk komt met 4 gieg SD card

Ze zijn niet de eersten die een SD kaartje van 4 Gigabyte op de markt brengen, maar SanDisk, ook volop in Nederland te koop, heeft er nu ook eentje.

Des te jammer is het dus dat de meeste camphones niet meer dan 1Gb ondersteunen.

Deze type kaarten kunnen sowieso alleen in de nieuwste digitale gadgets gebruikt worden omdat ze geformatteerd zijn volgens de SDHC standaard waarmee uiteindelijk ook SD cards met een capaciteit van 32Gb geproduceerd kunnen worden.

Vooralsnog moeten we het dus doen met een 4Gb versie die zo'n 200 dollar zal gaan kosten. Voor dat geld krijg je wel ook een speciale cardreader meegeleverd. Geen overbodige luxe want de cardreaders die momenteel op de markt zijn kunnen dit formaat niet aan.

Ik hou het voor mijn Sharp camphone en Kodak digicam dus nog maar even bij 4 kaartjes van 1Gb. Die zijn samen goedkoper dan 1 van 4 Gieg en werken prima, ook in mijn cardreaders. . .Gerelateerde links:
Toekomstige mobiele telefoons met 100 GB Geheugen?
Ultrakleine en -snelle 2Gb 'mobiele' memorycard
Memorystick met PIN-code
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.