Nieuws
07 april 2006 - Ron Smeets

San Francisco kiest voor Google WiFi

Enkele maanden geleden was het al in het nieuws dat Google samen met partner Earthlink in de race was voor de opdracht om heel San Francisco te voorzien van WiFi.

Het feit dat Google's aanbieding voorzag in een WiFi netwerk dat voor een deel gratis toegankelijk zou zijn is uiteindelijk doorslaggevend gebleken.

het komt er op neer dat Google en Earthlink een WiFi netwerk van 15 miljoen dollar gaan aanleggen dat zal bestaan uit een gratis deel van 300Kbps en een betaald deel voor toegang tot het 1Mbps netwerk.

Het gratis netwerk zal volledig gefinancierd worden uit advertentieinkomsten en de abonnementskosten voor het 1Mbps netwerk worden geschat op zo'n 20 dollar per maand.Gerelateerde links:
Google heeft patent op gratis WiFi
Google biedt gratis WiFi netwerk aan
Google komt met Google WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.