Nieuws
28 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung's Windows (Phone) 8 merknamen: ATIV S en ATIV Tab

Samsung zal deze week in Berlijn, naar alle waarschijnlijkheid, onder andere een Windows 8 tablet en een Windows Phone 8 smartphone gaan onthullen. De definitieve namen van deze toestellen zijn nog niet bekend maar Samsung heeft onlangs wel de merknamen ATIV Tab en ATIV S geregistreerd.

De kans lijkt redelijk groot dat deze namen inderdaad gebruikt zullen gaan worden voor de toekomstige Windows (Phone) 8 producten van de Koreaanse fabrikant.

Ik ga er althans niet van uit dat Samsung van plan is om het Galaxy merk voor Android toestellen te vervangen of nog verder uit te breiden (naast de 'Note' series). En de eerste Tizen toestellen zijn ook uitgesteld naar volgend jaar dus dat zal het ook wel niet zijn.

Of de naam 'lekker bekt'? Ik heb 'Samsung Ativ' een paar keer achter elkaar hardop uitgesproken en kwam al snel tot de ontdekking dat je de merk en typenaam in ieder geval snel verbastert tot één woord; samsungatif ;-))

Via: Trademarkia, Justia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.