Concepten
23 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung's volgende mobiele oplossing: de 'doorzichtige' vrachtwagen De Safety Truck biedt automobilisten vrij zicht 'om de vrachtwagen heen'

In de categorie 'Mobiel, maar dan anders' zag ik vanochtend onderstaande demovideo van een vrachtwagen die door Samsung voorzien is van een camera aan de voorzijde en een scherm aan de achterzijde. Daardoor krijgen automobilisten die er achter rijden toch een vrij en veilig beeld van wat zich voor de truck afspeelt. Zowel in de eigen, als in de tegenovergestelde rijrichting. Het systeem werkt zowel overdag als s'nachts.

Het spreekt voor zich dat deze oplossing gevaarlijke inhaalacties kan voorkomen. Hetzelfde geldt ook voor kop-staart aanrijdingen met de vrachtwagen. En die zijn, weet ik uit een ervaring van een jaar of twintig geleden, een stuk heviger dan kop-staart botsingen met 'gewone' personenwagens ;)

Enfin, wat mij betreft een prima ontwikkeling en iets dat direct op alle vrachtwagens geïnstalleerd mag worden. En volgens mij komen veel bestelbusjes ook in aanmerking. Het is wel te hopen dat de uitzendingen niet door commercials onderbroken gaan worden... ;)

https://youtu.be/ZetSRWchM4w

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.