Toestellen
19 april 2005 - Ron Smeets

Samsung's Speech to Text GSM

Samsung is de laatste maanden druk in de weer met het ontwikkelen van toestellen met grensverleggende nieuwe functionaliteiten. Na de 4 en 7 Megapixel camphones, de File viewing GSM en de Force Feedback gamephone is de P207 met 'Spraak naar Tekst' herkenning de nieuwste telg aan Samsung's innovatieve stamboom.

Deze technologie, die al langer toegepast wordt in de automatiserings branche, maakt het mogelijk om tekstberichten in te voeren door te spreken in plaats van ze verkrampt te moeten intikken met behulp van een keypad of veel te klein (virtueel) keyboard.

De spraakherkennings software in de P207 moet door de gebruiker van te voren worden gecalibreerd door enkele ingeprogrammeerde teksten op te lezen. Aan de hand van de intonatie en stem van de betreffende persoon zal te telefoon daarna in staat zijn vrijwel alle gesproken berichten foutloos te digitaliseren.

Het spreekt voor zich dat de P207 ook beschikt over een geintegreerde camera en MP3 player. Daarnaast is het toestel ook geschikt voor het gebruik in een EDGE netwerk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.