Toestellen
23 januari 2006 - Ron Smeets

Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB

Het is alweer een tijdje geleden dat Samsung een nieuwe camphone introduceerde die meer dan 5 megapixels aan boord had.

Tot vandaag dus. . . en ze hebben het in Korea maar meteen goed aangepakt. De B500, die natuurlijk niet voor Europa bedoeld is, heeft maar liefst een 7.7MP cam en is daarnaast ook geschikt voor DMB ontvangst.

De cam is ook uitgerust met 3x optical zoom en om het toestel een beetje handzaam te houden hebben ze er een slider van gemaakt waardoor ie met 18.5mm wel redelijk plat blijft.

Wat verder nog opvalt is het 'extreem' brede scherm als je hem een kwart slag draait om TV te kijken, van bioscoopformaat (qua verhouding, 2.35:1).Gerelateerde links:
5MP cameramodule van LG
6 Megapixel camphone in Taiwan
5 en 7MP camphones laten Koreanen koud
8MP camphone van Samsung
4 Megapixel slider van Pantech
Derde 5MP Camphone op komst
7MP Camphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.