Nieuws
01 september 2006 - Ron Smeets

Samsung's mobiele 4G test: 100Mbps bij 60 kmh

In Azie zijn diverse Telco's al geruime tijd bezig aan de ontwikkeling van de vierde generatie mobiele (data)netwerken, ofwel 4G, de beoogde opvolger van UMTS en HSDPA.

Samsung heeft inmiddels ook de eerste openbare succesvolle tests uitgevoerd. Tijdens het 4G Forum in Korea is men er in geslaagd om een werkende mobiele dataverbinding online te houden met een download bandbreedte van 100Mbps, rijdend in een bus met 60 kilmeter per uur.

Vergelijk dat maar eens met de gemiddelde downloadsnelheid van de gemiddelde 3G netwerken, met of zonder HSDPA, waar we het momenteel nog mee moeten doen. Er is dus nog hoop dat we voor het eind van dit decennium daadwerkelijk mobiel videofilms kunnen kijken. . .Gerelateerde links:
Telco's richten 4G denktank op
Grootste mobiele operators samen tegen 4G veiling
Eerste tests met 100Mbit mobiel netwerk
NTT DoCoMo test 4G netwerken
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.