Toestellen
12 juni 2006 - Ron Smeets

Samsung's Koreaanse iPod phone nu ook als GSM

Eerder dit jaar bracht Samsung in Korea de SPH-S4300 op de markt, een iPod achtige slider voor de lokale markt en netwerken.

Volgens Slashphone komt er binnenkort ook een Europese (GSM) versie van deze slider op de markt, de X830, maar of en wanneer we dit toestel hier mogen verwachten is nog niet bekend.

Een Tsjechische bron weet te melden dat de X830 voorzien zal zijn van 82Mb geheugen wat natuurlijk niet echt spectaculair zou zijn voor een muziek GSM. De Koreaanse versie wordt standaard namelijk met 1Gb geheugen geleverd en wij gaan er dan ook van uit dat de 82Mb een typefoutje is. Zoniet, dan is het de naam musicphone niet waardig.

De X830 is verder bijzonder compact maar met z'n 20mm wel wat aan de dikke kant. Hij weegt amper 74 gram en heeft, zoals het een iPod look-a-like betaamt een clickwheel.Gerelateerde links:
Samsung belooft 10 GB musicphone
LG's MP3 GSM met iPod look en clickwheel
'Duistere' MusicPhone van Alcatel
Samsung S370 musicphone
LG's musicphone binnenkort verkrijgbaar
Musicphone met stemherkenning
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.