Toestellen
12 januari 2006 - Ron Smeets

Samsung's i830 kan de hele wereld aan

Het lijkt er op dat de Koreanen van Samsung in 2006 van plan zijn om wat meer rekening te gaan houden met de rest van de wereld als het gaat om de beschikbaarheid van nieuwe, high tech, toestellen.

OK, het bericht over de Global Roaming Smartphone van vanochtend die voorlopig alleen in China te koop zal zijn doet ons vermoeden niet echt bevestigen, maar het feit dat nieuwe toestellen van Samsung geschikt zijn voor GSM netwerken op verschillende continenten is toch al heel wat.

De volgende in dit rijtje is de i830, ofwel de opvolger van de i730 die vandaag pas in de VS, exclusief voor Verizon, is uitgekomen. De i830 is qua specs vrijwel identiek aan zijn oudere broetje, met twee belangrijke verschillen. De WiFi optie, die overigens niet kon samenwerken met andere toestelfuncties, is vervangen door Quad Band support, ofwe Global Roaming.

Het toestel is zowel geschikt voor de 800/1900Mhz CDMA- als de 900/1800Mhz GSM netwerken. In de VS zal de i830 als opvolger van de i730 eind dit kwartaal op de markt komen.

Wat verder nog opvalt is dat ie ook wel wat weg heeft van de M8000 DMB Smartphone waar we vlak voor de Kerst over schreven en de i858 Touchscreen Slider. Misschien is de fantasie bij de Samsung ontwerpers nu tocht echt uitgeput. . .Gerelateerde links:
Touchscreen slider van Samsung
Samsung PDA met WiBro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.