Entertainment
29 november 2005 - Ron Smeets

Samsung's i500 voor de rechter gesleept

In het land van de onbegrensde mogelijkheden kom je soms rare rechtzaken tegen. Op zich niets vreemds aangezien het voor de rechter slepen van bedrijven en personen in de VS net zo normaal is als het bestellen van een Double Whopper bij BK.

Momenteel is de Samsung i500 aan de beurt. Twee privepersonen hebben een rechtzaak tegen Samsung en Sprint (distributeur) aangespannen omdat, zo vinden de eisers, het toestel gebruik maakt van een technologie waarvoor meneer en mevrouw King in december 2002 een patent hebben gedeponeerd.

Het gaat om een patent voor een 'Foldable wireless communication device functioning as a cellular telephone and a personal digital assistant', ofwel flip-smartphone en een “Cellular telephone having a touch screen user interface' ofwel een touchscreen telefoon.

Het vreemde is natuurlijk dat GSM's en PDA's met deze techniek al jaren op de markt zijn, ook voor 2002 en als klap op de vuurpijl heeft Samsung zelf ook een patent aangevraagd voor de i500, ruim een half jaar VOOR de King's hun patent deponeerden.

Wellicht dat John en Christina King nog de hoop hebben dat ze een schadevergoeding toegewezen krijgen, maar wij geven ze weinig kans op een rijke Kerst. Hoewel, het blijven natuurlijk rare jongens, die Amerikanen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.