Toestellen
10 december 2006 - Ron Smeets

Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur

Nokia en Motorola doen het al langer. Goedkope toestellen produceren voor de snelgroeiende markten zoals India en China waar heel veel nieuwe mobiele bellers wonen die weinig geld hebben voor het aanschaffen van relatief dure abonnementen en dito toestellen.

De meeste klanten in dit soort landen zijn op zoek naar goedkope pre-paid mobieltjes en de keuze daarin is dus redelijk beperkt. De Chinese namaak toestellen even niet meegerekend. Zoals gezegd leveren Nokia en Motorola dat soort goedkope toestellen al langer.

Samsung heeft nu aangekondigd zich ook te gaan mengen in de markt van de cheapo handsets. Hoewel, toestellen die tussen de 50 en 100 dollar moeten kosten vind ik voor landen als China, India, Bangladesh en zo niet echt als goedkoop in de oren klinken.

Nee, dan moeten we toch echt kijken naar de eerder genoemde fabrikanten, Nokia en Motorola. Die leveren toestellen die beginnen bij 20 dollar en in de nabije toekomst nog goedkoper zullen worden.

Samsung probeert het nu dus wel, maar de uitstpraak dat de Koreanen voorlopig geen plannen hebben voor het ontwikkelen van toestellen onder de 50 dollar biedt weinig perspectief voor (potentiele) mobiele bellers in de ontwikkelende landen.Gerelateerde links:
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
Gereviseerde GSM's een miljoenenhandel in de VS
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Goedkope toestellen en gratis diensten
Motorola deal voor 6.000.000 cheapo GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.