Toestellen
06 maart 2006 - Ron Smeets

Samsung's Europese lente primeurs

Het is al weer bijna een maand geleden dat we in Barcelona op de 3GSM waren en daar bij de Samsung stand's onder andere de Z560 (HSDPA) konden bewonderen.

Inmiddels staat de CeBIT alweer voor de deur en heeft Samsung bekend gemaakt welke toestellen men de komende maanden in Europa nog in de winkels wil laten verschijnen.

Daaronder is ook de eerder genoemde Z560, ofwel de eerste 3G GSM waarmee mobiel internetten via het HSDPA protocol met snelheden tot 3.6Mbit/s mogelijk is.

Verder kunnen we ons verheugen op een DVB-H versie van de eerder dit jaar op de CES in Las Vegas geintroduceerde B4100 (met DMB). De Europese versie komt onder de naam P-900 (vond Sony dit goed?!?!).

Als derde staat de Z710 op de kalender, een 3.2MP camphone in clamshell formaat en draaibaar display zoals op de Sharp 903. Feitelijk is de Z710 ook niet veel anders dan de 903 van Sharp.

De laatste Samsung release voor de komende lente is de X810. Een toestel (slider) dat duidelijk gestoeld is op het ontwerp en de hype van de iPod. Niet alleen vanwege de wit aandoende kleur maar toch vooral ook door de click-wheel achtige bediening. Ondanks dat wij 'm al in de lente van 2005! voor het eerst op het web tegenkwamen komt deze musicphone voorlopig alleen in Frankrijk in de schappen te liggen.Gerelateerde links:
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Samsung's Europese DMB GSM
Sharp 903: goed, beter, best?
Samsung's IPod Phone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.