Nieuws
19 maart 2013 - Ron Smeets

Samsung's 'Broadway Galaxy S4 show'; een flitsbezoek aan NY

Ik was er zelf bij, vorige week in New York, toen Samsung de Galaxy S4 onthulde. De Koreaanse fabrikant koos ervoor om het toestel in de buurt van Broadway, in Radio City Music Hall, aan de wereld te onthullen met behulp van enkele 'musical' toneelstukjes. Dat viel, kijkend naar de reacties op twitter, facebook en diverse publicaties over het event, niet bij iedereen in goede aarde.

Zelf vond ik dat Samsung en de acteurs, dankzij de nodige 'zelfspot' en humor in de teksten, best een aardige show opvoerden. OK, het tapdansende jongetje was wat op het randje. Maar het feit dat de matig Engels sprekende J.K Shin het toestel binnen 15 minuten al onthulde en de aanwezige pers, genodigden en iedereen die op Times Square of online mee zat te kijken, niet trakteerde op een ellenlange 'proloog' (a-la Apple) waarin verteld werd hoe goed ze wel niet zijn of met (verkoop)cijfers gesmeten werd een hele opluchting.

Galaxy S4 launch NY

De keuze voor een musical cast die drie 'Galaxy S4 ervaringen' ten tonele bracht was in ieder geval een heel stuk beter dan de perspresentatie met de kinderachtige kikker 'Appa' (als in: Dora the Explorer) waarvoor Samsung Nederland ooit koos tijdens de lancering van de eerste Wave. Nee, dan waren het tapdansende jongetje, de twee rugzaktoeristen in Europa en Azië en de Florida trip van acht dames die verschillende voordelen en (nieuwe) functies van de Galaxy S4 demonstreerden een stuk leuker om naar te kijken.

Natuurlijk, vrijwel iedereen die moeite nam om de presentatie van de Galaxy S4 live bij te wonen of online zat te kijken was vooral geinteresseerd in de specs en looks van het toestel en dan is een toneelstuk van ruim drie kwartier wellicht een lange zit. Hoe dan ook, wat mij betreft heeft Samsung vorige week best een aardige presentatie op het podium van Radio City Music Hall laten zien. Grappig of kinderachtig? Dat is een kwestie van smaak, toch?

Waar ik zelf meer moeite mee had was het feit dat ook het Galaxy S4 event weer een voorbeeld was van hoe je het organisatorisch op bepaalde punten niet moet doen. Daarmee doel ik allereerst op de gebrekkige informatie en bewegwijzering rondom het binnenkomen bij Radio City Music Hall. Voor de pers was een aparte ingang geregeld, maar het was bijna een uur lang niet duidelijk waar die ingang was. De beveiligers en 'toegangscontroleurs' verwezen ons tot twee keer toe naar de verkeerde rij. Een uur wachten op een zeer druk trottoir met 2000 andere gasten midden in Manhattan, bij -2, is geen pretje wanneer je vervolgens merkt dat je via de juiste ingang in vijf minuten binnen had kunnen zijn. Ten tweede was de kwaliteit van de internetverbinding tijdens het event in Radio City Music Hall ook bedroevend. Iets dat overigens bij heel veel evenementen en perspresentaties een issue is.

Een derde punt van kritiek was het feit dat na afloop van de presentatie zo'n 3000 gasten op een 50-tal demo toestellen doken. Die verhouding klopte niet. De demo ruimtes waren bovendien maar beperkt toegankelijk vanwege de lokale 'fire hazard' regels. Wij (de Nederlandse en Belgische persdelegatie) hadden dan nog het geluk dat Geert Mol van Samsung Nederland na een half uurtje er in slaagde één demotoestel te regelen zodat wij in ieder geval even onze hands on foto's en video opnames konden maken. Al met al heb ik de Galaxy S4 maar liefst 8 minuten van dichtbij gezien ;-)

De persreis die Samsung Nederland en België georganiseerd hadden was wel erg prettig. Een trip naar New York waarbij je amper 26 uur in de stad zelf bent betekent nu eenmaal dat je ook twee keer een uurtje of 8 moet vliegen en dus veel slaap te kort komt. Toch slaagde Samsung er in om ook van dit flitsbezoek aan de stad waar iedereen 'het kan maken' een bijzonder leuke ervaring te maken. De bus die ons van en naar het vliegveld bracht had gratis en goede WiFi. Vrijdag stond bovendien een boottocht rondom Manhattan, een kort bezoekje bij het Vrijheidsbeeld, het 9/11 monument bij Ground Zero en zelfs nog wat vrije (shop)tijd op de planning. Bij thuiskomst was ik weliswaar behoorlijk afgepeigerd, maar na een uurtje of twaalf slaap was ik daar ook weer overheen ;-) Nee, deze perstrip had ik zeker niet willen missen en daar deed de 'Galaxy S4 Broadway Show van drie kwartier wat mij betreft ook geen afbreuk aan! Nu maar hopen dat mijn Galaxy S4 test en review exemplaar snel op de deurmat valt...

Enkele foto's van Samsung's Manhattan excursie vind je op de volgende pagina.

Foto's Samsung NY trip

Galaxy-S4-Excursie-a Galaxy-S4-Excursie-b Galaxy-S4-Excursie-c Galaxy-S4-Excursie-d Galaxy-S4-Excursie-e Galaxy-S4-Excursie-f Galaxy-S4-Excursie-g Galaxy-S4-Excursie-h Galaxy-S4-Excursie-i Galaxy-S4-Excursie-j Galaxy-S4-Excursie-k Galaxy-S4-Excursie-l Galaxy-S4-Excursie-m

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.