Toestellen
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Samsung's 'Bendgate' voor de Galaxy Note 4? Of toch niet? Buigen of barsten, dat is de hamvraag!

Na al het gedoe over de buigende iPhone 6 Plus, 'Bendgate' genaamd, laaide een discussie op dat andere grote toestellen (met 5+ inch schermen) bij het uitoefenen van voldoende kracht ook wel zouden buigen. Zeker toestellen met een metalen behuzing of frame omdat die, eenmaal verbogen, moeilijk of niet meer terugveren. Daarnaast waren sommige fabrikanten heel snel met het publiceren van hun buigtest video's.

In onderstaande video wordt de buigbaarheid van de Galaxy Note 4 gedemonstreerd. Dat toestel heeft dus ook een metalen frame, Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat hij inderdaad ook buigt, maar daarvoor is wel beduidend meer kracht nodig dan bij de iPhone 6 Plus.

Tests wezen uit dat de grote Apple smartphone begon te vervormen waneer er ca 35 kilo kracht op uitgeoefend werd (75 lbs). De Galaxy Note 3 (ja, de 'oude') bleek bij die tests een van de sterkste toestellen. Er was meer dan 70 kilo (150 lbs) nodig om dat toestel te laten buigen. Hoeveel kracht er precies nodig was om de Galaxy Note 4 te laten buigen is niet helemaal duidelijk, maar opvallend is wel dat het toestel ook weer terug te buigen is. Enfin, kijk zelf maar.

http://youtu.be/SDIu-GcX5aM

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.