Nieuws
14 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

'Samsung zit niet te wachten op succes voor Windows Phone'

Volgens verschillende bronnen lijkt het erop dat Steve Ballmer niet zo blij zal zijn met Samsung, aangezien het vermoeden heerst dat Samsung steeds minder interesse heeft in Windows Phone 8. Uit onderzoek van analist Jeff Johnston van onderzoeksbureau Detwiler Fenton blijkt dat er geen bewijs is voor het feit dat Samsung door zal gaan met het Windows Phone platform. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat ze zich willen richten op hun eigen platform Tizen als extra alternatief voor het steeds dominanter wordende Android. 

Johnston vermeldde verder dat Samsung's visie op Windows Phone beperkt wordt door het feit dat ze weinig smartphones produceren met het besturingssysteem van Microsoft. Ook is er weinig indicatie voor de hoeveelheid marketingbudget die uitgegeven wordt om de Windows-smartphone Ativ Odyssey op de markt te brengen. “Having a successful Windows Phone 8 platform only means it will have another mobile platform (backed by deep pockets) to compete with,” schrijft Johnston. “Samsung has a long way to go before we can take Tizen seriously however one thing seems certain, it is going to keep its foot on MSFT’s throat as it pours money into Tizen.” 

Hoewel het pleidooi van Johnston niet erg goed onderbouwd is, weten de meeste mensen wel dat Samsung nooit echt een groot fan is geweest van Microsoft's nieuwe mobiele besturingssysteem. Het bedrijf kondigde recentelijk aan dat ze niet van plan waren om de Ativ Tab uit te brengen op de Europese markt omdat er te weinig vraag naar is. Jun Dong-soo van Samsung's chipafdeling gaf eerder aan dat geen enkel besturingssysteem van Microsoft op kan tegenover Vista. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl