Nieuws
27 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung ziet smartphone verkopen verder omhoog schieten

Samsung heeft, in tegenstelling tot marktleider Nokia, een prima vierde kwartaal (2011) achter de rug. De Koreaanse fabrikant zag haar smartphone verkoop aantallen met 30% stijgen in vergelijking tot een jaar eerder. Die stijging was volgens de Koreaanse fabrikant vooral te danken aan het succes van de Galaxy S II en de Galaxy Note. 

De totale omzet van Samsung over 2011 kwam uit op ca. 146 miljard dollar (111 miljard Euro). De mobiele divisie van Samsung boekte, in vergelijking met een jaar eerder (Q4 2010) een omzetstijging van 52%.

Die omzetstijging zorgde er voor dat de winst van Samsung Mobile in het vierde kwartaal van 2011 met 17% steeg vergeleken met een jaar eerder. De netto winst kwam uit op ongeveer 3.6 miljard dollar (ca. 2.74 miljard Euro). Een (kleine) smet op de resultaten was wel de winstdaling van 15%. In 2011 boekte de Koreaanse gigant zo'n 12.2 miljard dollar winst (ca. 9.28 miljard Euro).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.