Nieuws
20 november 2012 - Ron Smeets

Samsung: Zeven LG OLED patenten LG zijn 'niet innovatief'

Samsung heeft een niewue 'vijand' gevonden in de vele patentruzie's. De Koreaanse fabrikant wil via de rechter namelijk een zevental OLED patenten van LG ongeldig laten verklaren. Volgens Samsung zijn de betreffende patenten niet innovatief zouden ze daarom dus ongeldig zijn.

De juridische actie van Samsung naar LG heeft alles te maken met het feit dat LG enkele maanden geleden Samsung betichtte van de schending van dezelfde zeven OLED patenten in een aantal Samsung smartphones en tablets.

Die zaak werd door LG aangespannen kort nadat Samsung LG betichtte van het stelen van Samsung's OLED technologie. Snappen jullie het nog? ;-)) Samsung claimt eerst dat LG OLED technologie van Samsung gestolen heeft; LG zegt op haar beurt dat Samsung zeven OLED patenten van LG schendt en nu beweert Samsung dus dat die patenten eigenlijk ongeldig verklaard zouden moeten worden. Een typisch gevalletje van 'jij steelt van mij', 'nee, jij van mij' en vervolgens weer 'nee, jij van mij' ;-)) En de advocaten lachen zich de ballen weer uit de broek met hoge rekeningen aan het adres van zowel de 'een' als de 'ander'.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.