Nieuws
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung wint Nederlandse 'multi touch' zaak van Apple

Gisteren kreeg Apple in de slepende juridische strijd met Samsung al een tegenslag te verwerken toen het Amerikaanse patentbureau (USPTO) het zogenaamde 'bounce back' patent ongeldig verklaarde.

Vandaag besliste de rechtbank van Den Haag dat Samsung geen inbreuk pleegt op een van de multi-touch patenten van Apple. Het betreft de technologie waarbij toestellen bewust een onjuist geachte aanraking negeren. Apple heeft daarvan een Europees patent.

Apple claimde bij de rechter dat alle touchscreen toestellen van Samsung, met Android versie 2.3 of hoger, inbreuk pleegden op dat patent. De uitspraak van de Haagse rechtbank is een bevestiging van een eerdere uitspraak in een kort geding, vorig jaar, over hetzelfde patent. Bovendien wezen rechters in Duitaland en Engeland eerdere, vergelijkbare, claims van Apple tegen HTC, Motorola en Samsung ook al af.

Behalve dat Apple deze Nederlandse zaak nu dus verloren heeft werd de Amerikaanse fabrikant ook veroordeeld tot het betalen van alle proceskosten.

Bron: WebWereld

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.