Nieuws
17 oktober 2011 - Ron Smeets

Samsung wil iPhone 4S ook in Australië en Japan tegenhouden

Daags na de lancering van de iPhone 4S liet Samsung via haar Global Blog al weten dat de Koreanen de verkoop van de iPhone 4S in Frankrijk en Italië gingen aanvechten. In dat bericht stond ook te lezen dat Samsung zich nog ging beraden op acties in andere landen waar de iPhone 4S op de markt zou komen.

Welnu, in Japan en Australië zijn nu ook procedures gestart door Samsung om de iPhone 4S uit de winkes te krijgen (en houden).

Intussen heeft Samsung CEO Lee Jae-Yong wel een uitnodiging van Apple ontvangen om aanwezig te zijn bij de Steve Jobs tribute op 19 oktober. Hij gaat daar ook heen maar uit respect voor Jobs en niet om zakelijke issues te bespreken. Tegenover de Wall Street Journal zij Lee: “I will have a chance to meet Cook, but I’m not going there for business purposes. I’m going to pay tribute to Steve Jobs, and I don’t know what I will talk about with Cook. Apple is one of Samsung’s most important clients, and we have developed a solid partnership. But that’s a separate matter from the legal disputes between the two companies in areas where they compete.

Ik ben benieuwd wanneer Samsung zich ook bij de Nederlandse rechters gaat melden met een verzoek de iPhone 4S hier te verbieden. Voor of na de lancering op 28 oktober? Wat denken jullie?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.