Nieuws
30 juni 2011 - Ron Smeets

Samsung wil importverbod op iPhone, iPad en iPod

De ruzie tussen Apple en Samsung blijft de juristen en advocaten van beide bedrijven bezighouden (en het nodige geld in hun laadje brengen).

Het volgende hoofdstuk in de strijd is een zaak die Samsung nu heeft aangespannen tegen Apple bij de ITC (International Trade Commission). Daarin eist Samsung een importverbod op de iPhone, iPad en iPod op grond van een vijftal (Samsung) patenten die volgens de Koreanen door Apple geschonden worden bij deze producten.

In de nieuwe aanklacht bij de ITC wordt geen specifiek land genoemd waarvoor het importverbod zou moeten gaan gelden. Dat zou kunnen betekenen dat Samsung de verkoop van de iPhone, iPad en iPod mogelijk wereldwijd (met uitzondering van de VS denk ik dan) wil stilleggen. Dat zal overigens, als de ITC al in het voordeel van Samsung zou besluiten, niet op korte termijn gaan gebeuren. Gemiddeld duren dit soort zaken zo'n anderhalf jaar voordat er een uitspraak volgt.

Apple heeft zelf op dit moment nog geen counterclaim tegen Samsung gestart bij de ITC, maar gezien de historie van andere telecomruzies tussen Apple en Nokia, Motorola en HTC, lijkt dat een kwestie van tijd.

Intussen worden ook de geruchten dat Apple van plan is, en mogelijk al besloten heeft, om Samsung als leverancier van processoren en andere onderdelen voor hun (mobiele) gadgets te deur te wijzen steeds sterker. Kortom, de ruzie tussen beide bedrijven wordt steeds grimmiger en zoals ik al eerder schreef zijn het toch vooral de juristen en advocaten die er echt garen bij spinnen. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.