Nieuws
28 oktober 2006 - Ron Smeets

Samsung wil eigen Smartphone OS én processor

Kijkend naar de verhouding tussen het aantal echte Smartphones en gewone GSM's in het assortiment van Samsung dan zou je deze beslissing kunnen verklaren.

De Koreaanse toestelmaker is schijnbaar niet tevreden met de huidige beschikbare operating systemen voor Smartphones van Symbian, Windows Mobile en Linux.

Ze hebben namelijk besloten om zelf een Smartphone OS te ontwikkelen. En om nu te voorkomen dat ze straks problemen krijgen met de beschikbare processoren en chipsets op de mobiele toestelmarkt, ontwikkelen ze die er maar meteen bij.

Volgens de Koreanen zal de nieuwe Smartphone hard- en software voorzien worden van hardwarematige MPEG4 compressie en de-compressie, VoIP support, Java, 3D technologie en NAND flash-boot loading.

Het zal nog wel even duren voordat we de eerste toestellen in de winkels zullen zien met eem Samsung processor en OS, maar ik kijk er wel alvast naar uit. Altijd leuk om weer eens een echt nieuwe oplossing te zien werken (of crashen ;-))Gerelateerde links:
Aantal Windows Mobile Smartphones verdubbeld
Ook een nieuwe Symbian Smartphone van Samsung
Eerste screenshot van de nieuwe Windows Mobile
Meer dan 10 miljoen Symbian mobieltjes in Japan
Crossbow: opvolger van Windows Mobile 5.0
Eerste WinMobile GSM met Skype
Samsung Symbian Smartphones op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.