Nieuws
19 september 2011 - Ron Smeets

Samsung wil de iPhone 5 in Korea laten verbieden

Aan de ruzie tussen Apple en Samsung lijkt voorlopig nog geen einde te komen. De twee giganten staan zo ongeveer op elk werelddeel wel met elkaar voor de rechtbank.

Als we de nieuwste berichten uit Korea mogen geloven dan bereidt Samsung al een actie voor om de verkoop van de nieuwe, nog niet officieel aangekondigde, iPhone 5 in Korea te laten verbieden.

Volgens Samsung schendt Apple met haar iPhone namelijk zeven Zuid Koreaanse patenten van de fabrikant. Overigens heeft Samsung in Australië deze nieuwe patentzaak al aanhangig gemaakt. Een manager van Samsung in Zuid Korea, die verder anoniem wenst te blijven, zet tegenover de Korea Times: "Just after the arrival of the iPhone 5 here, Samsung plans to take Apple to court here for its violation of Samsung's wireless technology related patents. For as long as Apple does not drop mobile telecommunications functions, it would be impossible for it to sell its i-branded products without using our patents. We will stick to a strong stance against Apple during the lingering legal fights.’

Een andere Samsung medewerker, die ook niet met naam genoemd wenste te worden zei: "We are taking different tactics since we are quite confident. Hij voegde daar wel nog aan toe dat winst in de Duitse lopende zaak met Apple een belangrijk ijkpunt wordt voor de verdere acties die de Koreanen gaan nemen. "If Samsung wins in Germany that will give us a big breakthrough and so will other envisioned efforts against such products as the iPhone 5.’’

Kortom, Apple en Samsung zullen de komende maanden, of jaren, hun begroting voor juridische kosten nog wel even op peil houden, en dat is vooral goed nieuws voor de vele advocatenkantoren die door de twee kemphanen ingezet worden, maar dat heb ik al vaker gezegd. Op dit moment worden er minimaal 23 rechtzaken en juridische procedures tussen Apple en Samsung uitgevochten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.