Nieuws
16 januari 2015 - Ron Smeets

Samsung wil de Galaxy S6 voorlopig uitrusten met een Exynos processor Koreanen zijn bang voor oververhitting van de Snapdragon 810 processoren

Samsung zou van plan zijn om het leeuwendeel van de eerste batch van de Galaxy S6 aanvankelijk uit te rusten met een eigen Exynos processor in plaats van de geplande Snapdragon 810. De reden daarvoor zijn berichten dat de nieuwe Qualcomm processor gevoelig is voor oververhitting en Samsung wil het risico beperken dat haar nieuwe vlaggenschip die over enkele weken onthuld gaat worden en vanaf '0' nieuw ontwikkeld is, het slachtoffer wordt van processor-problemen en dus veel klachten van kopers. Iets dat de Koreanen natuurlijk niet kunnen gebruiken.

De Taiwanese bron van deze berichten meldt dat aanvankelijk tussen de 80 en 90% van alle Galaxy S6 exemplaren een Exynps processor krijgt. De overige 10% tot 20% wordt wel gewoon voorzien van een Snapdragon 810. Samsung zou overigens al besloten hebben dat het gebruik van de Snapdragon 810 processor in de Galaxy S6 opgeschroefd wordt de wanneer Qualcomm de problemen met oververhitting opgelost heeft.

Vorige week doken de eerste berichten op dat de nieuwste Qualcomm chip kampt met oververhitting en dat daardoor de release van sommige nieuwe toestellen, waaronder de Galaxy S6 dus, mogelijk vertraging zou kunnen oplopen. Samsung lijkt daar dus zelf een stokje voor te steken. Ik blijf het overigens raar vinden dat Samsung haar meest aansprekende vlaggenschip niet sowieso voorziet van een processor uit eigen keuken. Blijkbaar vertrouwen de Koreanen dus altijd nog meer op de kwaliteit van Qualcomm, behoudens dit voorvalletje dan, dan die van hun eigen ontwikkelaars.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.